Снимка pexelsПетима души, включително три деца, са били убити при експлозия

...
Снимка pexelsПетима души, включително три деца, са били убити при експлозия
Коментари Харесай

Петима души са загинали при експлозия на кола бомба в зона под турски контрол в Североизточна Сирия

Снимка pexels

Петима души, в това число три деца, са били убити при детонация през днешния ден на кола бомба в бранш под турски надзор в Североизточна Сирия, съобщи Анкара, като упрекна за нападението кюрдските сили, съобщи Агенция Франс Прес, представен от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Експлозията е станала в село Тал Халаф на запад от град Рас ал Айн, се показва в известие на турското министерство на защитата, което упрекна кюрдската милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ за нападението. Петима почтени цивилни, в това число три деца, бяха убити, уточни министерството. Сирийският център за наблюдаване на човешките права заяви от своя страна за " двама починали и доста ранени " при детонацията.

Рас ал Айн и покрайнините му са под контрола на сирийски съдружници на Турция вследствие на военна интервенция, осъществена през октомври от турската войска в Североизточна Сирия за прогонване от региона на СЗН. Анкара преглежда СЗН като терористична формация, обвързвана с незаконната Кюрдска работническа партия /ПКК/. Кюрдската милиция обаче е подкрепяна от западните страни в битката против групировката " Ислямска страна ".

Операцията даде опция на Анкара да откри надзор над линия наоколо до границата си с дължина 120 километра и дълбочина от трийсетина километра сред градовете Тал Абияд и Рас ал Айн. Анкара приключи военната интервенция, откакто подписа две съглашения с Вашингтон и Москва, които плануват евакуиране на СЗН от множеството от техните позиции в региона наоколо до турската граница. Анкара желае да откри " зона за сигурност " в Северна Сирия за да настани там част от близо 3,6 милиона сирийски бежанци, намиращи се в Турция.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР